Na vsebino

Občinsko upravo bodo reorganizirali

Črnomaljski občinski svetniki so na včerajšnji zadnji seji pred poletnimi počitnicami med drugim v prvem in drugem branju sprejeli odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o organizaciji in delovnem področju črnomaljske občinske uprave.

"V skladu z vizijo in strategijo župana Andreja Kavška želimo vzpostaviti transparentnost projektov in nalog. Zato je prvi korak, da vse projekte usmerimo na eno mesto. Pod projekte so predvsem mišljene investicije in koordiniranje služb za pridobivanje sredstev iz različnih virov,« so zapisali v gradivu za sejo.

Tako bodo ustanovili projektno pisarno znotraj kabineta župana ter samostojni oddelek za javne finance, kar naj bi prineslo večjo preglednost in samostojnost. Združili bodo tudi oddelka za gospodarske dejavnosti in razvoj podeželja ter varstvo okolja in urejanje prostora. S tem želijo povečati komunikacijo in učinkovitost med zaposlenimi.

"Predvsem pa bomo za občane bolj dostopni in hitreje ter bolj kvalitetno izvajali naloge za njih. Z novo organizacijo želimo pospešiti razvoj občine, ter dvigniti kvaliteto bivanja," so še zapisali v kabinetu župana.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj