Na vsebino

Občni zbor PGD Gradnik

Minulo soboto je v dvorani PGD Gradnik potekal občni zbor društva, na katerem so razrešili staro in izvolili novo vodstvo. Zadali so si plan dela za leto 2023, podelili priznanja in zahvale, spremenili pa so tudi nekaj členov v statutu društva.

Povabilu na občni zbor so se odzvali direktorica semiške občinske uprave Mateja Kambič, Tomaž Černe, Milenko Vukojevič in Robert Bokan iz Gasilske zveze (GZ) Semič ter predstavniki sosednjih prostovoljnih gasilskih društev Črešnjevec, Štrekljevec in Krvavčji Vrh. Pozabiti ne gre niti na predstavnike PGD Dragomlja vas in PGD Suhor iz metliške gasilske zveze ter goste iz pobratenega gasilskega društva Dol pri Ljubljani.

Člani in članice PGD Gradnik so v preteklem letu sodelovali v vseh aktivnostih pod okriljem GZ Semič, prav tako so izvedli tudi vse načrtovane prireditve, dogodke in vaje, za kar gre zahvala vsem operativnim članom in članicam, kot tudi ostalim gasilcem in gasilkam za pomoč.

Novo vodstvo društva v mandatnem obdobju 2023/28 sestavljajo: predsednik Jože Cimerman, poveljnik Alojz Konda, tajnica Tina Golobič, blagajničarka in predstavnica članic Maja Govednik ter gospodarica Irena Cimerman.

Vsi vodilni člani v društvu so prejeli torbo z nekaj pisarniškimi pripomočki, kot je denimo beležka z natisnjenim logotipom zaščitnika gasilcev sv. Florjana. Prejemniki torb so: Jože Cimerman, Janez Kambič, Alojz Konda, Simon Stariha, David Golobič, Martin Štefanič, Maja Govednik in Tina Golobič.

Prejemniki priznanj GZ 3. stopnje: David Golobič in Matej Štefanič.

Prejemniki priznanj GZ 2. stopnje: Jože Cimerman, Denis Konda, Tina Golobič, Gregor Konda, Gregor Kukar.

Prejemniki GZ 1. stopnje: Maja Govednik in Melita Kukar.

Ker je bila pustna sobota, so gasilce obiskale tudi maškare, vesele Mušnice. Po koncu občnega zbora pa so se gasilci poveselili še na pustnem plesu, ki ga je organiziralo sosednje društvo PGD Štrekljevec. V PGD Gradnik so ponosni na dobro sodelovanje s sosednjimi društvi semiške gasilske zveze ter pobratenim društvom.

Za konec pa še del zapisa iz poročila poveljnika PGD Gradnik. »Vodja je vreden samo toliko, kot velja njegova ekipa. Vse storjeno ste naredili vi, jaz pravim ekipa, ki se mora pisati z veliki črkami. Najlepše je biti del zelo uspešne in hkrati srečne ekipe, ki je na trdnih tleh.«

Vir: PGD Gradnik

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj