Na vsebino

Obeležili smo Teden otroka

Prvi teden v oktobru je Teden otroka. V šolski knjižnici OŠ Stari trg ob Kolpi smo mu namenili več dejavnosti.

V okviru 6. Nacionalnega meseca skupnega branja smo vsak dan brali drug drugemu. Še posebej smo se razveselili novih knjig.

Na svetovni dan živali, 4. oktobra, so knjižnico obiskali najmlajši, otroci iz vrtca. Veliko zanimivega so znali povedati o svojih domačih živalih in pozorno prisluhnili zgodbam o njih. Iz knjižnice so odnesli zajeten kupček knjig, ki jih bodo ob pomoči vzgojiteljic tudi letos prebirali za predšolsko bralno značko.

Učenci 1. in 2. razreda so prišli v knjižnico naslednji dan, na svetovni dan učiteljev. Ker smo v letošnjem Tednu otroka praznovali tudi 70-letnico Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki je skupaj z Društvom Bralna značka Slovenije nosilka bralnega projekta Zlata bralka, zlati bralec, so prvošolci prejeli v dar slikanico Marka Kravosa in Erike Cunja Hiša selivka. Tudi prvo- in drugošolci so uživali ob poslušanju zgodbe o nenavadni hiši selivki ter ogledu umetniških ilustracij v knjigi.

Teden otroka je učencem popestrila še mesečna knjižna uganka, ki se je navezovala na letošnjo temo radovednost.

Zaključek Tedna otroka pa je pod okriljem Društva prijateljev mladine Črnomelj potekal 6. oktobra v Kulturnem domu Črnomelj. Prireditve so se udeležile učenke kulturno-umetniškega krožka in se občinstvu predstavile z zborno recitacijo pesmi Nine Jelen Všečkaj srce. Pesem nam sporoča:

“Dajmo biti bolj prijazni na svetu,
v realnem življenju pa tudi na netu.

Dajmo še malo v dobro verjeti
in tisto, kar je v duši, vzeti.”

Prvošolci so se razveselili darilne slikanice Hiša selivka.

Vir: OŠ Stari trg ob Kolpi
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj