Na vsebino

Obetajo se nova neurja, v Metliki odpovedali nocojšnji dogodek

Prizor iz Rakičana, kjer je veter ruval drevesa. Foto: Neurje.si
Prizor iz Rakičana, kjer je veter ruval drevesa. Foto: Neurje.si

Predvsem za prebivalci severnega dela države je dramatična noč, pred nami pa je še vremensko pestro popoldne, ki bi lahko vremenske nevšečnosti prineslo tudi nad naše kraje. Agencija RS za okolje (Arso) je do večera izdala oranžno opozorilo pred možnostjo neviht. "Nevihte se zdaj znova razvijajo nad severno Italijo in bodo verjetno že v zgodnjem popoldnevu dosegle tudi Slovenijo, hkrati se pa lahko tudi nad Slovenijo razvije še kakšna nova," je za STA pojasnil dežurni meteorolog na Arsu Brane Gregorčič.

Tudi prihajajoče nevihte lahko s sabo prinesejo nevihtne piše, nalive in točo. "Sicer je verjetnost večja bolj v južni polovici Slovenije, kjer se bo ozračje tudi bolj pregrelo," je dejal Gregorčič.

Zaradi slabe vremenske napovedi, so se organizatorji odločili odpovedati Grajski večer glasbe in okusov, ki bi moral biti nocoj na metliškem gradu. Dogodek so prestavili na 23. julij ob 20. uri. Vsi, ki ste že kupili vstopnico in vam novi datum ne ustreza, jo lahko zamenjate v Hiši dobrot Bele krajine. Tisti, ki nameravate obdržati svojo rezervacijo, pa to sporočite na Zavod za turizem, kulturo, šport in mladino Metlika ali Klubu belokranjskih študentov.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj