Na vsebino

Obisk Božička v Večnamenskem romskem centru

Te dni Božiček in Dedek Mraz imeta veliko dela, saj obiskujeta vrtce, šole, društva, različna združenja, podjetja in organizacije ter obdarujeta pridne otroke pa tudi marsikaterega odraslega, ki se skozi leto izkaže in kaj dobrega naredi z drugimi oz. za druge, ki sami niso zmožni.

Božiček se je ustavil tudi v VNRC-ju Črnomelj in to kar dvakrat.

V četrtek je v dopoldanskem času, med delavnico Zdravi zobki, obdaril najmlajše udeležence delavnic in izvajalki.

Za vse šoloobvezne otroke, ki se redno udeležujejo naših aktivnosti, je prostor VNRC-ja bil premajhen, zato smo za njih v večnamenskem prostoru knjižnice Črnomelj organizirali pravo malo zabavo.

Skupina mladostnikov in romska aktivatorka so najprej zapeli Na božično noč, sledila je otroška pesmica in ples Mi delamo snežaka, nato recitacija pesmi o Božičku in Dedku Mrazu. Preden so otroci poklicali Božička, se je prostor zatresel od energičnega romskega plesa skupine Vodži, ki se trudi ohranjati romsko kulturo in se vsak torek srečujejo v prostorih VNRC-ja.

Kot se spodobi za dobrega moža, se je pojavil, se pošalil z otroki, jih nasmejal in dobil darilo. Ko je svoje darilo pospravil in skoraj odšel, so se pojavili škrati, ki so prinesli darila za vse otroke. Darila je Božiček razdelil, dogodek smo dokumentirali s fotoaparati, otroci so zadovoljni odšli domov, kjer bodo nestrpno čakali še Dedka Mraza.

Zahvaljujemo se knjižnici Črnomelj, ki nam je za namen prireditve odstopila prostor ter Božičku, da je del svojega časa namenil nam in nas ni pozabil. Posebna zahvala pa gre prostovoljcu Mateju in skupini romskih mladostnikov, ki so vodji romskega centra v vsakem trenutki bili pripravljeni priskočiti na pomoč.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj