Na vsebino

Obisk starega mestnega jedra

V sklopu aktivnosti ob Evropskem tednu mobilnosti, meseca Alzheimerjeve bolezni ter ob mednarodnem dnevu starejših, smo v Domu starejših občanov Črnomelj načrtovali ogled starega mestnega jedra, za vse stanovalce, ki so to želeli .

V času od 29.9. do 1.10.2010 smo si mestno jedro Črnomlja ogledali v štirih skupinah. Zaradi razdalje do mestnega jedra in nezmožnosti samostojne hoje, smo zaposleni doma naše stanovalce na sprehod peljali z invalidskimi vozički. Le eden naš stanovalec je bil sposoben samostojne hoje do cilja.

Prva naša postaja je bila ploščad med cerkvijo Svetega Petra in banko, ki je bila dokončno prenovljena v letošnjem letu z novim vodnjakom pitnikom, ki je delo akademskega kiparja Boštjana Kavčiča.

Ob pitniku nas je je vsakič pozdravil župan občine Črnomelj, gospod Andrej Kavšek, nam na kratko povedal o novostih v občini, zaželel dobro počutje v starem mestnem jedru ter pohvalil in se zahvalil vsem zaposlenim v domu za veliko skrb, zdravje stanovalcev in trudu, v tem trenutku najbolj pomembnem delu, to je preprečevanju okužbe s Corona virusom.

Po uvodnih besedah župana, sta nas pozdravila župnik g. Gregor Kunej in kaplan g. Boštjan Gorišek, ki sta nas pospremila v cerkev Sv. Petra k ogledu in predstavitvi mozaika, ki krasi črnomaljsko župnijsko cerkev in je sedaj v ponos in veselje nas vseh.

Po obisku cerkve nas je zunaj pogostila gospa Bernarda Kump z klasično Belokranjsko pogačo in mešanico odličnega domačega čaja. Po krajšem druženju smo nadaljevali pot po ulici Staneta Rozmana, do cerkvice sv. Duha. Gospa Helena Vukšinič in sodelavec JSKD Jaka Birkelbach sta nam omogočila tudi ogled razstave, posvečene pesniku Miranu Jarcu.

Pot smo nadaljevali po istoimenski, popolnoma prenovljeni ulici nazaj proti domu.

Naše aktivnosti smo simbolično zaključili na mednarodni dan starejših. Letošnji je bil namenjan zdravju.

Vsi , ki cenimo starejše in skrbimo za njihovo dobro počutje vemo, da so starejši s svojimi neprecenljivimi izkušnjami, znanjem in zdravim načinom življenja pomemben del naše družbe in bogat vzor vsem nam.

V našem domu si vsi zaposleni prizadevamo za boljšo kakovost življenja naših stanovalcev in vseh starejših v občini.

Naši sprehodi so se nekomu morda zdeli nepomembni, za nas in naše stanovalce pa so pomenili opravljeno veliko delo v teh težkih in posebnih časih.

Veseli in ponosni smo, da nas tudi širša lokalna skupnost sprejema in nam ob naših prizadevanjih tudi stoji ob strani.

Hvala vsem zaposlenim, ki sledite ciljem našega zavoda. Le s skupnimi močmi in stalno pripravljenostjo narediti več, kot samo hoditi v službo, uresničujemo naše poslanstvo in skrb za vse starejše.

Iskrena hvala tudi vsem, ki ste nam pomagali ta dogodek izpeljati in nam naklonili vašo cenjeno podporo in prisotnost ob dogodku.

Ko delaš z iskreno podporo in najboljšo ekipo zmoreš veliko !

Obljubim, da bomo nadaljevali tradicijo obiskov v staro mestno jedro.

Vir: DSO Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj