Na vsebino

Obisk župana na OŠ Loka

Včeraj je našo šolo obiskal župan Andrej Kavšek. Ravnateljici je predstavil priprave na potek projekta za gradnjo šole. Do 19. aprila 2021 bodo potekale oddaje ponudb izbranih izvajalcev. V poletnih mesecih pa se predvideva rušenje starega dela šole.

Župan je obiskal vse tri oddelke 9. razredov in z njimi poklepetal o njihovi poklicni prihodnosti ter vpisih na izbrane srednje šole. Zaželel jim je uspešno izbiro poklicne poti in predstavil štipendije za dijake, ki se bodo vpisali v Srednjo šolo Črnomelj – smer gimnazija. Poudaril je, da ne glede na to, za kateri poklic se odločimo, je izrednega pomena, da s prizadevnostjo in trdim delom tudi dosežemo željeno izobrazbo. Mlade je povabil, da odgovorijo na vprašalnik, Kaj kot mlad posameznik pogrešaš v občini Črnomelj, ki se nahaja na občinski spletni strani. Povedal jim je, da občina Črnomelj pripravlja Strategijo za mlade 2022–2026, ki je namenjena dolgoročnemu razvoju mladinske dejavnosti v občini. Devetošolci so mu zastavili nekaj vprašanj, povabil pa jih je tudi, da se z vprašanji in konkretnimi predlogi vedno oglasijo pri njem v pisarni na občini. Zaveda se namreč, da mora občina znati prisluhniti predlogom mladih in s tem ustvarjati pogoje, da se bodo mladi po študiju lahko vračali domov.

Vir: OŠ Loka Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj