Na vsebino

Obiskali smo Varstveno delovni center Črnomelj

Varovanci Varstveno delovnega centra iz Črnomlja so nas povabili na predstavo Ježki gredo v svet. Skupina Slončki z Lučko in Anjo so se zato včeraj odpravili na izlet.

Takole so se posedli v lično urejeni jedilnici VDC Črnomelj. Ker so morali malo počakati še druge povabljene, so zapeli gostiteljem nekaj otroških pesmic. Poželi so glasen aplavz.

Vse zbrane goste je zelo prijazno pozdravila direktorica Zdenka Vrlinič.

Sledila je predstava. In sicer je šla takole:

"Mami ježevki je zmanjkalo hrane za svoje otročiče. Morala je v živalski “supermarket”, zato je poprosila prijateljico sovo, da v času njene odsotnosti, varuje njene ježke. Ježkom je dala še nekaj navodil in odšla. Toda sova je bila utrujena ter stara in svoje vloge ni resno opravila. Mladi ježki so se zato pogumno odpravili v svet. Na svoji poti so srečali čebelico, miško in gosenico. Veseli so bili daril, ki so jih dobili od živali, vendar pa so ježki pozabili na osnovni bonton. Joj, prejoj! Pozabili so se zahvaliti.

Zvečer so se utrjeni vrnili domov in zaspali. Ko je mama ježevka prišla iz nakupov je bila zadovoljna, ko je videla otroke pridno spati. Prepričana je bila, da je prijateljica sova dobro opravila svoje delu, zato se ji je prijazno zahvalila. No, mi ježkov ne bomo zatožili. Verjamemo, da se bodo še odpravili v svet in da bo takrat tudi bolj prijazni."

Ker pa je danes dan, ko pridne otroke obdaruje Miklavž, smo tudi mi dobili darila. Ali veste kdo nam jih je prinesel …

Zahvaljujemo se varovancem in zaposlenim delavcem VDC Črnomelj za današnjo predstavo, pogostitev in prijetno presenečenje.

Vir: Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj