Na vsebino

Obvestilo DSO Metlika

Naši stanovalci se počutijo dobro, njihovo zdravstveno stanje je stabilno. Enkrat dnevno jim naše zdravstveno osebje izmeri telesno temperaturo, redno pa opazujemo ostale znake, značilne za okužbo. Če pride do njih, pokličemo zdravnika, ki odloči o nadaljnjem postopku. Stanovalci malo že pogrešajo družbo svojcev, vendar razumejo trenutne razmere, upoštevajo uvedene varnostne ukrepe in se obnašajo skladno z njimi.

Do danes do 12. ure so bili skupno odvzeti brisi treh stanovalcev. En bris je negativen, na izvida ostalih dveh še čakamo. Svojci vseh treh stanovalcev, ki jim je bil odvzet bris, so bili obveščeni.

Sporočamo tudi, da so do danes trije zaposleni pozitivni. Tudi vsi ostali zaposleni, ki imajo znake, značilne za okužbo s koronavirusom, so doma in v stiku z zdravnikom. Preventivno so doma tudi nosečnice. Včeraj je dom obiskala tudi psihologinja, ki je bila tako zaposlenim kot stanovalcem na voljo za pogovor.

Dom še naprej vseskozi razkužujemo in izvajamo tudi vse druge preventivne ukrepe.

Hvala vsem za razumevanje in podporo.

Vir: DSO Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj