Na vsebino

Občina Semič zbira vloge za prijavo škode na kmetijskih pridelkih po neurjih

Občina Semič je pričela z zbiranjem vlog oškodovancev, ki so utrpeli škodo na kmetijskih pridelkih zaradi posledic neurij s točo od 10. maja do 1. avgusta 2023.

Po predhodni oceni škode v tekoči kmetijski proizvodnji po neurju s točo 19. 7. 2023, ki jo je izdelal Kmetijsko gozdarski zavod Novo mesto, so v občini Semič delno prizadeta naslednja območja (ocena poškodovanosti nad 30 %): k.o. 1527 Semič, k.o. 1529 Kot, 1528 Brezje in k.o. 1526 Vinji vrh. Prizadete kulture so vinogradi, vrtnine in koruza.

Vlogo oddajo oškodovanci na predpisanem obrazcu št. 2 (v prilogi). Obrazec mora biti podpisan in mora obvezno vsebovati naslednje podatke:

- ime in priimek nosilca kmetijskega gospodarstva,
- davčna številka nosilca,
- naslov nosilca,
- KMG-MID iz registra kmetijskih gospodarstev,
- GERK – številka GERK-a,
- VRSTA KULTURE in ŠIFRA – seznam priznanih kultur iz Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode (Priloga 5),
- POŠKODOVANOST – dejanski odstotek poškodovanosti,
- POVRŠINA POŠKODOVANE KULTURE – dejanska površina poškodovane kulture v arih v GERK-u.

Izpolnjene in podpisane obrazce sprejemamo v tajništvu občine najkasneje do 30. oktobra 2023. Oddate jih lahko tudi v poštni nabiralnik pri vhodnih vratih v prostore občine ali pošljete priporočeno po pošti na naslov: Občina Semič, Štefanov trg 9, 8333. Za pravočasno se bo štela vloga, ki je bila oddana priporočeno po pošti najkasneje do vključno ponedeljka, 30. 10. 2023.

Oškodovance prosijo, da na vlogi navedejo svojo telefonsko število.

Za informacije in pojasnila lahko v času uradnih ur pokličete na telefonsko številko 07/35 65 355 (dr. Iva Konda) ali se oglasite na Občini Semič.

Občina Semič bo prejete vloge vnesla v aplikacijo AJDA v nadaljnje reševanje pristojnim službam.

Priponke

Vir: Občina Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj