Na vsebino

Obvestilo Občine Črnomelj

Spoštovane občanke in občani,

glede na aktualno dogajanje v zvezi s širjenjem novega koronavirusa SARS-CoV-2 in priporočili, ki smo jih dobili s strani države, vas obveščamo, da na Občini Črnomelj do preklica lahko urejate le nujne zadeve in samo s predhodnim dogovorom z uslužbencem, ki ga potrebujete.

Prosimo vas, da zadeve urejate preko e-pošte ([email protected]), telefonske številke 07 306 11 00 ali navadne pošte na naslov Trg svobode 3, 8340 Črnomelj. Vloge lahko oddate tudi v nabiralnik pred vhodom v občinsko stavbo.
Plačevanje v sprejemni pisarni do preklica ne bo mogoče, zato vas prosimo, da uporabljate elektronsko bančništvo.

Obveščamo vas tudi, da do nadaljnjega odpovedujemo vse dogodke, ki jih organiziramo in k enakemu dejanju pozivamo vse naše zavode. Pozivamo in prosimo vsa društva v občini Črnomelj, v kolikor imajo napovedane dogodke z večjim številom udeležencev, da jih odpovejo oziroma prestavijo na kasnejši termin.

Pozivamo vas, da v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), dosledno upoštevate vsakodnevne preventivne ukrepe.

- Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
- Če zbolimo, ostanemo doma.
- Upoštevamo pravila higiene kašlja.
- Redno si umivamo roke z milom in toplo vodo.
- Če voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 odstotkov.
- V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Gradiva, ki so jih na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) pripravili na temo novega koronavirusa so dostopna na povezavi TUKAJ.

Hvala za razumevanje.

Zvočni zapis

  • - Župan Andrej Kavšek o ukrepih

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj