Na vsebino

Očistili so izvir Lahinje

Ric Bela krajina, upravljavec Krajinskega parka Lahinja obvešča, da so minulo soboto uspešno izvedli delavno akcijo, ter očistili izvir Lahinja, ki leži med vasema Belčji Vrh in Knežina.

V veliko pomoč so bili vaščani Belčjega Vrha, ki so pokazali res veliko požrtvovalnosti in volje. Prav tako pa so pri delu pomagali predstavniki Zavoda za varstvo narave Republike Slovenije, Mladinskega centra Bit Črnomelj in Rica Bela krajina.

Uspešno so očistili nabrežje izvira Lahinja, odpeljali odvečno vejevje ter se dogovorili za nadaljnje vzdrževanje samega izvira. Izvir Lahinje je tako pripravljen za sprehajalce in turiste, predvsem tiste, ki si želijo zelene narave in miru.

Vsem prisotnim na delavni akciji, predvsem pa vaščanom Belčjega Vrha, ki so pri delavni akciji pomagali z lastnim orodjem, se Ric Bela krajina in Krajinski park Lahinja iskreno zahvaljujeta.

RIC Bela krajina poziva okoliške prebivalce Krajinskega parka Lahinja, da jih seznanijo s svojimi pobudami za še boljše delovanje KP Lahinja (kontakt: [email protected]).

Delavno akcijo čiščenja izvira Lahinje sta organizirala RIC Bela krajina in Zavod za varstvo narave o.e. Novo mesto.

Vir: RIC Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj