Na vsebino

Očistite zamrznjena in zasnežena stekla

Policisti so bili včeraj nekaj pred 8. uro obveščeni o prometni nesreči v Novem mestu, kjer naj bi voznica osebnega avtomobila trčila v prometno signalizacijo, po nesreči zapustila kraj in z vožnjo po levi ogrožala voznike, ki so pripeljali iz nasprotne smeri. Policisti so kršiteljico izsledili, opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 72-letna voznica osebnega avtomobila, na katerem so bila zaledenela stekla, zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v prometno signalizacijo. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so ji izdali plačilni nalog.

Prihajajo sneg in nizke temperature - očistite avtomobilska stekla

Policisti v obdobju nizkih temperatur opozarjajo voznike, da pred vožnjo očistijo vozila. Z zasneženimi in zaledenelimi stekli voznik gotovo ne bo opazil pešca, ki prečka cesto ali vozil, ki se vključujejo v promet. V zimskih razmerah se na cesto odpravite le s predpisano zimsko opremo, zmanjšajte hitrost vožnje, predvsem pa bodite strpni do drugih udeležencev.

Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da na motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali bi se lahko raztresale oz. razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da je vozniku omogočena normalna vidljivost. Voznik, ki ne očisti motornega ali priklopnega vozila, se za prekršek kaznuje z globo 200 evrov, še sporočajo s Policijske uprave Novo mesto.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj