Na vsebino

Od ponedeljka naprej se v šole vračajo učenci 4. in 5. razredov, v sredo še vsi ostali

Potem, ko so se 18. maja v šolske klopi vrnili učenci prve triade in 25. maja učenci devetih razredov osnovne šole, se bodo s ponedeljkom 1. junija vrnili še ostali osnovnošolci. Po besedah ministrice za izobraževanje Simone Kustec se je vlada za odprtje vrtec in šol odločila na podlagi ugodne epidemiološke slike in pozitivne izkušnje z dosedanjim odpiranjem vzgojno-izobraževalnih ustanov. Kot je še dejala, se morajo otroci vrniti v šole zato, ker šolski proces poteka do 25. junija in bodo lahko učenci do takrat še utrjevali znanje, ki so ga pridobili na daljavo.

Odpirajo se tudi vrtci

"S 1. junijem se vzgojno-varstveni proces v vrtcih, ob upoštevanju higienskih in zaščitnih ukrepih lahko ponovno odvija v običajno velikih skupinah v obeh starostnih obdobjih," je uvodoma pojasnila Kustečeva. Ob tem je spomnila, da bo s sprejetjem tretjega protikoronskega zakonskega paketa staršem, ki svojih otrok ne bodo vključili v vrtec, strošek do 30. junija krila država.

S ponedeljkom se v šolske klopi vračajo tudi učenci četrtih in petih razredov, s 3. junijem pa še učenci šestih, sedmih in osmih razredov. Pouk se bo v prvi triadi in devetem razredu ponovno izvajal v obsegu običajnega oddelka. Zaradi spoštovanja preventivnih ukrepov, letos odpade tudi valeta.

Kot je še povedala Kustečeva, je ministrstvo ravnateljem že poslalo okrožnico s pripadajočimi gradivi Zavoda RS za šolstvo in Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), ki vsebuje vse pomembne informacije o izvajaju pouka in varstva.

Dijaki na daljavo

Večina dijakov srednjih šol pa bo šolanje nadaljevala na daljavo. "Zaradi nemotene izvedbe zaključnih izpitov in mature ter s tem povezanega spoštovanja varnostnih ukrepov, izobraževanje v srednjih šolah poteka po do sedaj veljavnimi pogoji - na daljavo oziroma v šolah za tiste dijake, ki jih šola pozove," je pojasnila ministrica. 18. maja so se sicer v šole vrnili tudi dijaki zaključnih letnikov srednjih šol, a so že končali pouk in se pripravljajo na maturo, ki se bo začela v soboto.

Vir: Siol.net

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
33
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj