Na vsebino

»Od Vinice pa do Metlike, breze rastejo velike, tu živijo prav veselo, skavti z rutko črno-belo …«

Tako prepevamo belokranjski skavti, ki se združujemo pod imenom skavti Duma med brezami. Dodaten zagon za petje nam letos daje prav poseben dogodek – praznovanje 30-letnice ustanovitve naše lokalne enote, katero smo počastili z izvedbo Skavtskega festivala.

Skavtski festival, ki se je odvil v dveh majskih vikendih, je zajemal kopico različnih dogodkov: skavtsko mašo v naravi, bejzbol turnir, skavtski sejem in prireditev ter pot preživetja. Z njimi smo pokazali, kaj vse skavti počnemo – kurimo ogromne ognje, igramo nore športe, se plazimo po gozdu in blatu, prepevamo, jemo nenavadno pripravljeno hrano, se zahvaljujemo Stvarniku za naravo, v kateri se lahko gibamo in učimo … ob čemer ustvarjamo nepozabne spomine in tvorimo trdne prijateljske vezi. V 30-letih delovanja v belokranjskem prostoru smo skavti tako ustvarili močno in veliko skupnost, ki igra pomembno vlogo v lokalnem okolju. V prvi vrsti pa je njen namen ta, da pomaga pri vzgoji mladih v pristne, samostojne, odgovorne in zdrave ljudi, kristjane ter državljane.

Praznovanje 30-letnice bomo v prihajajočih poletnih mesecih nadaljevali na poletnih taborih, ki jih že pridno pripravljamo in jih navdušeni pričakujemo – prav posebni pa bodo, saj se bomo zadnjih nekaj dni zbrali prav vsi člani stega Črnomelj 1 na velikem skupnem taboru.

Skavti Duma med brezami se ob tem jubileju zahvaljujemo vsem, ki ste se nam na praznovanju pridružili ali nam na kakršnenkoli način priskočili na pomoč. Hvala vam, da z nami pišete to belokranjsko skavtsko zgodbo! Naj bo ta čim daljša in polna čudovitih spominov.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj