Na vsebino

Odločitev za izbiro poklica je vse bližje

V zadnji triadi osnovne šole začnejo učenci pogosteje razmišljati o izbiri svoje poklicne poti. Odločitev ni lahka, zato je dobro, da se o izbiri poklica veliko pogovarjamo z njimi in jim predstavimo različne poklice na interaktiven način.

V okviru projekta Poklicijada, ki ga koordinira ZIK Črnomelj, organiziramo predstavitve poklicev na šolah, tudi v vrtcih in pri delodajalcih. Tako so se učenci Osnovne šole Milke Šobar-Nataše iz Črnomlja udeležili predstavitve poklicev cvetličar, kmet in predelovalec mleka. Najprej so obiskali cvetličarno Rauh, kjer so spoznali delo v rastlinjakih, različne sadike zelenjave, zelišča, trajnice in rože. Cvetličar jim je predstavil tudi delo v prodajalni, kjer prodajajo lončnice in rezano cvetje.

Na kmetiji Štrucelj v Gribljah je učence sprejela Irena Štrucelj, ki jih je popeljala po domačiji. Z zanimanjem so si ogledali delo v hlevu z živino, delovanje robota pri molzenju, različno strojno mehanizacijo in traktorje. V drugem delu ogleda pa so spoznali delo v sirarnici, predelavo mleka v jogurt, sir in skuto. Dobrodošla je bila tudi malica, kjer so mlečne izdelke poskusili.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj