Na vsebino

Odobrena sofinancerska sredstva za Pild v Metliki

S strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je bila Občina Metlika na podlagi sklepa, ki ga je prejela dne 22. 11. 2016, obveščena, da je bila njena vloga za sofinanciranje projekta/operacije KOMUNALNO UREJANJE POSLOVNE CONE »PRI PILDU« - 1. FAZA ocenjena s skupno 88,60 točkami in je upravičena do sredstev sofinanciranja v višini do največ 282.564,62 EUR.

Dne 26. 7. 2016 je Občina Metlika za omenjeni projekt/operacijo oddala vlogo na javni razpis za sofinanciranje vlaganj v ekonomsko-poslovno infrastrukturo za obdobje 2016-2017, ki je bil s strani MGRT objavljen dne 24. 6. 2016.

Predmet javnega razpisa je bil izbor operacij, katerim se dodelijo nepovratna sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR), prednostne osi »Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«, v okviru izvajanja prednostne naložbe »Spodbujanje podjetništva, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij, vključno s podjetniškimi inkubatorji«, specifičnega cilja »Povečanje dodane vrednosti MSP« v okviru »Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020«.

Namen izvedbe javnega razpisa je bil s sofinanciranjem investicijskih projektov dograditve ali razširitve ekonomsko-poslovne infrastrukture na območjih ekonomsko-poslovnih con, s ciljem prispevati k hitrejšemu razvoju gospodarstva na regionalni in državni ravni, zagotoviti pogoje za razvoj tistih podjetij, ki na določenih lokacijah beležijo visoko rast, gradijo podjetniško skupnost in krepijo verigo vrednosti na svojem področju, hkrati pa so pomembni zaposlovalci na regionalni in državni ravni

V okviru izvedbe tega projekta/operacije bo Občina Metlika v letu 2017 komunalno opremila del območja cone »Pri Pildu« v površini cca. 2,18ha, kar obsega izgradnjo ceste z javno razsvetljavo, meteorne in fekalne kanalizacije, vodovoda in telekomunikacijskih vodov.

Priponke

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj