Na vsebino

Odprtje večgeneracijskega centra Dolenjske in Bele krajine Marela

V Črnomlju je danes potekala slavnostna otvoritev Večgeneracijskega centra Dolenjske in Bele krajine Marela. Slovenska filantropija, Društvo za razvijanje prostovoljskega dela Novo mesti in Center za izobraževanje in kulturo Trebnje so center vzpostavili z namenom omogočiti povezovanje lokalne skupnosti ter ponuditi preventivne programe za ranljive skupine. Projekt sofinancirata Republika Slovenija – Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. V centru, ki ima sedež v Črnomlju, prostore pa še v Metliki, Novem mestu in Trebnjem, že potekajo najrazličnejše večgeneracijske aktivnosti.

Večgeneracijski center Dolenjske in Bele krajine Marela predstavlja povezovanje med nevladnima organizacijama Slovensko filantropijo, Društvnom za razvijanjem prostovoljnega dela Novo mesto in zavodom CIK Trebnje.

Večgeneracijski center Marela deluje na več lokacijah. Poleg sedeža na Ulici 21. oktobra 10 v Črnomlju potekajo vegeneracijske aktivnosti v Beli krajini še v Semiču (Brunskoletova hiša) in Metliki (Hiša Sadeži družbe).

Vsak delovni dan v tednu potekajo večgeneracijske aktivnosti. Pridružite se lahko pri učni pomoči, predelavi pohištva, slikarski delavnici in mnogim drugim ustvarjalnim delavnicam, za tujce je organizirano učenje slovenskega jezika, organizirana so predavanja in delavnice namenjene lažji integraciji migrantov ter aktivnosti, ki spodbujajo aktivno in zdravo staranje ter še mnoge druge. Program vseh aktivnosti je objavljen na spletnem mestu VGC Dolenjske in Bele krajine Marela.

Zvočni zapis

  • - Barbara Goričan, strokovna vodja slovenske filantropije

Vir: Marela VGC Dolenjske in Bele krajine

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj