Na vsebino

Odstopil tudi predsednik Nadzornega odbora Občine Metlika

Obveščamo vas, da je dne, 2. oktobra 2019, na seji Nadzornega odbora Občine Metlika napovedal svoj odstop in konec tedna tudi poslal Občini Metlika pisno odstopno izjavo, predsednik Nadzornega odbora Občine Metlika g. Janez Pezdirc.

G. Janez Pezdirc je bil v Nadzorni odbor Občine Metlika imenovan kot predstavnik Liste Renate Brunskole, ki je s 3. oktobrom 2019 zaradi nestrinjanja s politiko vodstva Občine Metlika izstopila iz Občinskega sveta Občine Metlika in iz politike ter prenehala obstojati, kar ste prejeli v spodnjem elektronskem sporočilu.

G. Janez Pezdirc je svoj odstop kot predsednik Nadzornega odbora Občine Metlika pojasnil:

"Na seji Nadzornega odbora Občine Metlika, dne, 2. oktobra 2019, je prišel s strani treh članov Nadzornega odbora besedni napad name, zakaj se kar naprej s strani Nadzornega odbora Občine Metlika nadzira finančno poslovanje Komunale Metlika in financiranje Gradnje javne infrastrukture v zasebni industrijski coni Beti v Metliki.

Komunala Metlika je v 100% lasti Občine Metlika in občina tudi iz občinskega proračuna financira delovanje Komunale Metlika, cene komunalnih storitev pa je Komunala Metlika v letošnjem letu povišala.

Drugi očitek pa je letel na izgradnjo in financiranje s strani Občine Metlika Gradnje javne infrastrukture (GJI) vodovoda,komunalne infrastrukture in cest na območju zasebne Industrijske cone Beti v Metliki.

Menim, da je naloga nadzornikov Občine Metlika, da nadziramo in zagotavljamo transparentnost in gospodarnost porabe občinskega proračuna.

Ker smo imeli na seji Nadzornega odbora dve točki, ki sta se nanašali na delovanje Komunale Metlika in izgradnjo javne infrastrukture v zasebni industrijski coni Beti v Metliki, za kateri bi morali na seji potrditi Končno poročilo Nadzornega odbora Občine Metlika o pregledu investicij v letu 2018 ter pregled Polletnega poročila poslovanja Komunale Metlika in razpravo o Predlogu člana Nadzornega odbora Občine Metlika, da se direktorja Komunale s sklepom Nadzornega odbora pozove, da v 15 dneh utemelji svojo trditev, da ga je Nadzorni odbor s sklepom silil v nezakonito poslovanje Komunale Metlika. S strani treh članov Nadzornega odbora Občine Metlika je bilo nakazano, da so to nezaželjene teme, zato sem odstopil."

Obvestilo o odstopu Renate Brunskole, Antona Pezdirca in Martina Matekoviča pa smo objavili že v četrtek.

Vir: Lista Renate Brunskole

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj