Na vsebino

Ogledali smo si prireditev “Z glasbo v čarobni svet domišljije"

Danes smo imeli v vrtcu prireditev, s katero smo počastili kulturni praznik. Naši gostje so igrali in peli pesmi iz otrokom znanih animiranih filmov. Po vsaki glasbeni točki smo si ogledali še kratek del animiranih filmov: Čebelica Maja, Nodi, Bacek Jon, Pika nogavička, Ledeno kraljestvo, Gasilec Samo in Kekec.

Zbrali smo se v telovadnici, kjer nas je pričakal zelo lep prireditveni prostor, ki ga je pripravila Petra Dokl. Vse zbrane je pozdravil naš Samo, ki je bil danes malo drugače oblečen. V vlogi Kekca in povezovalca se je odlično izkazal. Povedal nam je, da ima za nas veliko presenečenj.

No, pa začnimo po vrsti!

Monika Bajuk nam je zapela pesem Čebelica Maja. Na kitari jo je spremljal naš Rok. Veseli smo bili njenega obiska in nastopa. Monika je bila naša gostja že večkrat. Radi jo poslušamo in gledamo. Obljubila nam je, da nas bo še obiskala. Super!

Profesorji iz Glasbene šole Črnomelj so naši stari prijatelji. Profesor Miro Dizdar in profesorici Katja Draginc in Mojca Rebolj so nam uigrano zaigrali trikrat. Najprej pesem o Nodiju, nato o Piki nogavički in Gasilcu Samu. Veselo smo ploskali v ritmu glasbe.

Obiskala nas je tudi Pika nogavička. Malo je sicer ponagajala Samu, vendar ji ni nič zameril. Vse prisotne pa je razveselila s svojo dobro voljo.

Verjetno vsi poznate Backa Jona. Iza kulise je veselo “blejal”, vendar se ni prikazal. ŠKODA!

Nam je pa na orglice melodijo zaigral gospod Stariha. Gospod Stariha rad zaigra tudi na harmoniko, zelo rad pa tudi poje. Omenil je, da bo z veseljem prišel še kaj na obisk, saj je pri nas vedno veselo.

Le kdo ne pozna The Plut Family iz Ručetne vasi. Pesem iz filma Ledeno kraljstvo nam je zaigrala in zapela njihova članica, Simona Plut. S svojim nastopom nas je navdušila. Štejemo si v veliko čast, da se je udeležila naše prireditve.

Na koncu sta nam Ana Štrucelj in Ana Vrlinič zaigrali Kekčevo pesem. Skupaj smo zapeli:

Jaz pa pojdem in zasejem
dobro voljo pri ljudeh.
V eni roki nosim sonce,
v drugi roki zlati smeh.

Tako smo nasmejani in dobre volje zaključili prireditev, ki jo je mojstrsko povezoval Samo Jurman. Scenarij za prireditev je pripravila Katarina Kukman. Pri izvedbi so iz vrtca sodelovali še: Rok Popović, Snježana Blažević in Špela Rot. Vsem se lepo zahvaljujemo.

Zahvaljujemo se tudi vsem gostom, ki so si vzeli čas in nas danes obiskali. Prav vsak od njih je s svojim nastopom poskrbel, da je bila naša prireditev zanimiva in enkratno neponovljiva.

Vir: Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj