Na vsebino

Okraševanje kozarcev in steklenic

Tako kot je sonce in pomlad v nas prebudilo živahnost in nam dalo neko novo motivacijo, tako je tudi v naši Hiši završelo od dogajanja. V torek smo imeli v prostorih Društva upokojencev v Semiču delavnico okraševanje kozarcev in steklenic. Udeleženke delavnice so v prijetnem in veselem vzdušju naredile kar nekaj izdelkov, s katerimi si bodo polepšale dom.

Včeraj zjutraj so k nam prišli učenci 5. c razreda OŠ Loka Črnomelj. Učenci so v sklopu šole vključeni v projekt Junaki našega časa, katerega namen je razvoj prostovoljstva otrok in mladih na šolah in v dijaških domovih. Vodja naše Hiše jim je razložila pomen prostovoljstva v družbi in odgovorila na kar nekaj zastavljenih vprašanj.

Ob sredah pa imamo tudi kuharsko delavnico. V našo družbo smo povabili gospe iz Ukrajine, ki sta s svojo družino našle svoj začasni dom v Črnomlju, da nam skuhata nekaj tradicionalnega iz njune države. Skuhali sta preprosto jed -VARENIK. Sestavine za pripravo te jedi so: moka, jajce, krompir, čebula in kisla smetana. Iz čisto osnovnih sestavin je nastala jed, ki je nekako podobna našim cmokom. Ugotavljamo, da ni prav nobenih jezikovnih ovir, ko so na kupu ljudje, ki jih združujejo enake življenjske vrednote in želja po miru.

Vir: Hiša Sadeži družbe Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj