Na vsebino

“OMG” ob Pahorjevem “by the way”

Osnovnošolec Jakob Kavšek iz Črnomlja si verjetno ni predstavljal, da se bo pojavil na posnetkih v ponedeljkovi oddaji RTVS Odmevi, potem ko se je med zasedanjem otroškega parlamenta v Državnem zboru v Ljubljani med govorom predsednika republike Boruta Pahorja nasmihal ob njegovi uporabi fraze “by the way”.

15-letni Jakob Kavšek z Osnovne šole Mirana Jarca v Črnomlju, ki se na posnetku za hrbtom predsednika republike Borutom Pahorjem nasmehne in prime za glavo ob njegovi uporabi angleške fraze “by the way” (mimogrede), nam je povedal, da se mu je zdela predsednikova uporaba slenga nekoliko smešna: “Starejši ljudje bi morali pustiti sleng za mlade, saj se z njim mladim ne približajo.”

Povedal je še, da je predsednik v omenjenem govoru v državnem zboru večkrat uporabil slengovske izraze, kar se mu je zdelo malce smešno. Poleg tega določene slengovske besede mladi uporabljajo le v zapisani obliki, medtem ko druge uporabljajo v govoru, je še povedal Kavšek, ki sicer ni kritičen do uporabe novih načinov v komunikaciji, vendar pa je pri tem pomembna prava mera.

Jakob nam je včeraj še povedal, da njegovi vrstniki včeraj niso veliko komentirali posnetka, saj ga večinoma niso niti videli, je pa dobil odzive odraslih. Ti so mu povedali, da se jim je njegov odziv na predsednikove besede zdel simpatičen.

Jakobovo reakcijo na predsednikov "OMG" si lahko ogledate TUKAJ.

Vir: Primorske novice/Žurnal24

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
14
21
33
43
55
61
71
82
91
16
19
20
26
27
28
30
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj