Na vsebino

"Online" informativni dan Srednje šole Črnomelj

Srednja šola Črnomelj - šola, ki že več kot 100 let v srcu Bele krajine združuje znanje s praktičnimi izkušnjami. Na naši šoli se učimo za življenje in ustvarjamo samostojne posameznike, ki so dobro pripravljeni na karierne izzive.

Srednješolsko izobraževanje ima v Beli krajini že dolgo tradicijo, saj je bila Realna gimnazija ustanovljena leta 1944, še daljšo tradicijo ima poklicno izobraževanje na področju strojništva, ki sega v leto 1909. Leta 2008 smo vpisali prvo generacijo dijakov v program strojni tehnik. Od leta 2015 smo edina srednja šola v Beli krajini.

Dijaki se pri nas izobražujejo v naslednjih izobraževalnih programih: gimnazija, strojni tehnik in oblikovalec kovin-orodjar. Tako kot nekoč tudi danes naše šolsko območje sega vse od Župančičeve Vinice z mejno reko Kolpo, preko Črnomlja do semiških goric, metliških vinogradov ...

Srednja šola Črnomelj je pomemben člen življenja ožje in širše lokalne skupnosti, zato z njo sodelujemo na mnogih področjih: pri soustvarjanju kulturnega življenja, športnih aktivnostih in v zadnjem času v okviru naše tržne dejavnosti tudi v gospodarski panogi. Prav tako uspešno je sodelovanje z lokalnimi podjetji, kjer opravljajo naši dijaki programov oblikovalec kovin-orodjar in strojni tehnik prakti-no usposabljanje. Ure v odprtem kurikulu stalno prilagajamo lokal-nim delodajalcem (npr. TIG varjenje) in tako pripomoremo k boljši zaposljivosti dijakov.

Gimnazijci pa svojo dejavnost izkazujejo s sodelovanjem na številnih kulturnih dogodkih, izpopolnjujejo se na različnih področjih v okviru interesnih dejavnosti in projektov, dosegajo izjemne rezultate na državnih in mednarodnih tekmovanjih, zelo uspešni so tudi na splošni maturi.

Vabljeni na virtualni informativni dan Srednje šole Črnomelj, ki bo potekal v petek, 12. in soboto, 13. februarja.

Vir: Živa, priloga Dolenjskega lista

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj