Na vsebino

Osrednja proslava ob občinskem prazniku Občine Semič

Sinoči je v Kulturnem centru Semič potekala osrednja proslava ob občinskem prazniku Občine Semič. To pa je bila odlična priložnost za podelitev priznanj in plaket najbolj aktivnim.
Letos je že 23. leto samostojnega delovanja in praznovanj, ki se dogajajo vsako leto v mesecu oktobru, v tem času pa je občina pospešeno rasla in se razvijala.
Skozi cel mesec oktober so se odvijali razni dogodki, nekateri pa se bodo odvili tudi v mesecu novembru.

Že res, da je naše gasilsko društvo najmlajše v občini Semič, se pa vseeno lahko pomerimo tudi z starejšimi društvi. Naše društvo uspešno deluje že 31 let. V tem času smo zgradili gasilski dom, preuredili in obnovili notranje prostore doma, uredili okolico gasilskega doma, uredili dvorano, v letu 2012 prevzeli novo vozilo, pred nekaj dnevi smo otvorili nov športni park poleg gasilskega doma, letos že 18. leto zapored izpeljali tradicionalno prireditev Jožefovo, udeležujemo se tekmovanj v naši občini in sosednji občini, ženska desetina se je lani že 3 zaporedno leto udeležila na državno tekmovanje, ob veselici imamo še kmečke igre, za pomoči potrebne otroke v Beli krajini zbiramo zamaške, in še bi lahko naštevali... V vsem tem delu smo skupne moči povezali tako mlajša kot tudi starejša populacija naše vasi.
Zato lahko z ponosom povemo, da nas je pridno in vestno delo pripeljalo k temu, da smo bili včeraj nagrajeni z plaketo Občine Semič. Ta nagrada nam je vlila še dodatno moč in zagon, da gremo novim zmagam naproti.

Občinska priznanja so prejeli:
Športnica leta je Žana Pintarič, športnik leta Mario Sajko.
Diplome so prejeli Albina Sonja Štraus, slaščičarna Pri Neđotu, skupina za ohranjanje spomenikov in grobišč pri Združenju borcev za vrednote NOB Semič in PGD Gradnik.
Plaketi so podelili Miroslavu Kočevarju in Društvu vinogradnikov Semič.
Naziv častne občanke je prejela prof. dr. Boža Krakar Vogel.

Vir: PGD Gradnik
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj