Na vsebino

Osumljencu zasegli več kosov orožja, bombo, eksploziv in motorne žage

Policisti PP Metlika so zaradi suma storitve premoženjskih kaznivih dejanj pridobili odredbo sodišča in v sodelovanju s črnomaljskimi policisti opravili hišno preiskavo na naslovu 54-letnega osumljenca z območja Črnomlja. Med hišno preiskavo so našli in zasegli 11 pušk, 2 pištoli, 173 nabojev, 78 detonatorjev, ročno bombo, 8,5 kilogramov eksploziva, 18 metrov vžigalne vrvice, 84 prepovedanih petard, več delov orožja in sedem daljnogledov za puške.

O najdbi so seznanili bombne tehnike Specialne enote GPU, ki so poskrbeli za varno uničenje eksploziva in prevzeli prepovedane pirotehnične izdelke, detonatorje in bombo. Z ugotovitvami so seznanili tudi preiskovalno sodnico in okrožnega državnega tožilca.

Med preiskavo so policisti ugotovili, da ima osumljenec dovoljenje za štiri kose lovskega orožja, ki pa so mu ga zaradi nepravilne hrambe prav tako zasegli in pri pristojni upravni enoti predlagali uvedbo postopka za odvzem orožja.

Zoper moškega bodo po zaključeni preiskavi na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva. Zaradi kršitev določil Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih so uvedli prekrškovni postopek.

Med hišnimi preiskavami so policisti 54-letnemu osumljencu zasegli še osem motornih žag, za katere obstaja sum, za izvirajo iz tatvin in preiskujejo tudi okoliščine kaznivih dejanj tatvin.

Morebitne oškodovance policisti pozivajo, da pokličejo na policijsko postajo Metlika na telefonsko številko 07 363 7250. Prav tako pozivajo morebitne oškodovance kaznivega dejanja tatvine kardanskih gredi. Policisti so predmeta našli v gozdu med Sovinkom in Štrekljevcem in domnevajo, da izvirata iz kaznivih dejanj tatvin.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj