Na vsebino

Osvojeno 2. mesto na natečaju »Uresničujmo, z energijo varčujmo!«

Na gradu Jablje je 19. decembra 2016 potekala zaključna prireditev nagradnega natečaja "Uresničujmo, z energijo varčujmo". Družba SODO je k sodelovanju v projektu povabila 24 osnovnih šol. Odzvalo se je 129 učencev iz 14 osnovnih šol, ki so skupaj z mentorji izdelali 18 videspotov. V njih so na duhovit, poučen in ustvarjalen način prikazali rešitve, s katerimi lahko z zgolj malimi koraki bistveno zmanjšamo porabo električne energije na šoli, doma in v lokalni skupnosti. Na tokratnem natečaju so učenci in učenke z izdelavo videospotov »Naj bo varčnost hit!« prikazali, kako sami prispevajo k smotrnejši in preudarnejši rabi električne energije ter, da je varčnost lahko tudi zabavna. Iz naše šole sta se povabilu odzvali skupini računalniškega izbirnega predmeta MULTIMEDIJA IN RAČUNALNIŠKA OMREŽJA. Video spot »Energija«, ki so ga izdelali učenci 8. razredov Vesna Malnarič, Lara Bezlaj, Tjaša Plut, Erika Jakša in Žiga Bremec je osvojil celo 2. nagrado in s tem brezplačni obisk Hiše eksperimentov v Ljubljani za vse sodelujoče. Tudi videospot 9. razredov »Varčuj« je dobil dobre ocene, izdelali so ga Žan Vranešič, Kristjan Kofalt in Jan Adamič. Komisija je pri ocenjevanju prejetih filmov upoštevala dve merili, in sicer jasnost in sporočilnost vsebine videospota ter ustvarjalnost pri njegovem besedilu, glasbeni in vizualni izvedbi.

Za sodelovanje je šola dobila varčni namizni računalnik, ki je svoje mesto, zadnji šolski dan v letu 2016, dobil v računalniški učilnici in bo s tem dostopen vsem učencem. Ob tem je ravnateljica Silva Jančan učencem in mentoricam Sonji Malnarič, Anželiki Mitrović in Barbari Fir iskreno čestitala.

Foto galerijo najdete na spletni strani šole (vir spodaj).

Vir: OŠ Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj