Na vsebino

Otvoritev Centra za krepitev zdravja Bela krajina

Danes dopoldne je v Zdravstvenem domu (oz. zunaj) potekalo odprtje Centra za krepitev zdravja Bela krajina.

Za kulturni program sta poskrbela Katja Pezdirec (tamburica) in Tone Grahek (spremljava na klaviaturah) iz Glasbene šole Črnomelj, program pa je povezoval Jaka Birkelbach.

Eva Čemas, direktorica Zdravstvenega doma Črnomelj POGLEJ.

Občina Črnomelj je s strani Ministrstva za zdravje pridobila nepovratna sredstva v višini 200.000 € za izvedbo aktivnosti 2. sklopa iz javnega razpisa »Nadgradnja in razvoj preventivnih programov ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih. Na 1. sklop razpisa se je prijavil Zdravstveni dom Črnomelj ter pridobil sredstva v višini 438.746 €.

Tatjana Gregorič, vodja CKZ Bela krajina POGLEJ.

Naročnik Občina Črnomelj je 7. junija lani na portalu javnih naročil objavila javno naročilo »Izgradnja Centra za krepitev zdravja – dozidava Zdravstvenega doma Črnomelj«. V fazi oddaje končne ponudbe je najnižjo ceno ponudilo podjetje Trgovsko gradbena hiša, d.o.o. Investicija je zajemala izgradnjo t.i. južnega prizidka k Zdravstvenemu domu Črnomelj, kjer se v zgornjih prostorih stavbe sedaj že nahajajo prostori za potrebe Centra za krepitev zdravja, v kletnih prostorih pa potrebni servisni prostori.

Črnomaljski župan Andrej Kavšek POGLEJ.

V januarju 2020 je Občina Črnomelj zaradi smiselnosti in kasnejše nezmožnosti izvedbe, kot se je to izkazalo tekom same izvedbe, pri projektantu naročila dodatno širitev parkirišč z zunanjo ureditvijo v sklopu zadevne investicije, za katero je bilo potrebno narediti potrebno projektno dokumentacijo. Vrednost dodatne ureditve okolice s širitvijo parkirišča, potrebnih kanalizacijskih premikih in postavitvijo javne razsvetljave parkirišča je znašala dobrih 90.785 € z DDV. Ugotavljamo, da je bila dodatna ureditev okolice tekom izvedbe dobra in pametna naložba, saj je Zdravstveni dom Črnomelj v svoji neposredni bližini pridobil 43 novih parkirišč, s čimer se bodo sprostila parkirišča direktno ob vhodu v zdravstveni dom.

Investicijo so poleg Občina Črnomelj, Ministrstva za zdravje in EU, financirala še Zdravstveni dom Črnomelj in Občina Semič.

Polona Kambič, semiška županja POGLEJ.

V galeriji si lahko ogledate fotografije z današnjega odprtja. V finančni tabeli čisto spodaj ni zajet nakup potrebne opreme po posameznih prostorih. Le-to je zagotovil Zdravstveni dom Črnomelj v celoti.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj