Na vsebino

Otvoritev javne razsvetljave in prenovljene ceste v naselju Omota

Občina Semič v mesecu oktobru praznuje občinski praznik. V sklopu občinskega praznika se zvrstijo številne otvoritve. Med njimi je bila v petek otvoritev javne razsvetljave in prenovljene ceste v naselju Omota.

Kulturni program so pripravili vaščani.

Zbrane je nagovorila županja, Polona Kambič, ki je v svojem govoru izpostavila, da je letos Občini vendarle uspelo uresničiti dolgoletno željo krajanov po prenovi ceste na Omoto.

Že ob izgradnji optičnega omrežja leta 2010 in 2011 so vaščani z lastnimi sredstvi položili okoli 750 m cevi in valjanca, v naslednjih letih pa je občina postopoma dogradila javno razsvetljavo po celotni vasi. Tako je bilo zgrajeno 815 m trase in postavljenih 17 svetilk javne razsvetljave. Dela je izvedlo podjetje EVI d.o.o. iz Črnomlja, vrednost investicije pa je znašala 25.250,00 € z DDV.

Letos je na vrsto prišla še prenova ceste. Investicija zajema preplastitev ceste v dolžini 1.115 m in povprečni širini 3 m, v dolžini 220 m pa je bil kompletno obnovljen tudi ustroj cestišča. Vrednost del je znašala 121.186,44 EUR z DDV. Dela je izvedlo podjetje CGP d.d. iz Novega mesta, nadzor pa je vršilo podjetje 3dd Statika Živko Franko s.p.

Investicijo je blagoslovil župnik, Luka Zidanšek, županja pa je skupaj z najstarejšo vaščanko Omote, Martino Golobič, investicijo uradno predala namenu.

Vir: Občina Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj