Na vsebino

Otvoritev novega kampa na Kolpi

Naj vas naslov ne zavede. Kamp ima že več kot 25-letno tradicijo in je že dolgo na seznamu priljubljenih počitniških destinacij na Kolpi. Gre za nekdanji Kamp Podzemelj, ki pa ima novo podobo in »brand«. Camping Bela krajina, je novo ime, ki kratko in jedrnato pooseblja dobrodošlico v objem belih brez in tople reke Kolpe. Ime se ujema s Hotelom Bela krajina v Metliki, ki skupaj s kampom že desetletja gostom nudi prvovrstno belokranjsko gostoljubje in kulinariko.

Camping Bela krajina je iz majhnega kampa postal pravi počitniški resort, ki ponuja vse kar si obiskovalec lahko zaželi. Od kampiranja s šotorom tik ob reki Kolpi in kampirnih mest za avtodome do udobnih mobilnih hišk in unikatnih glamping »Keltskih hišk«, ki ponujajo izvrstno »obkolpsko« domovanje.

Poleg namakanja v topli reki, pa si na recepciji lahko izposodiš sup desko ali kanu in se preizkusiš v »supanju« in čolnarjenju na reki. Za tiste malo aktivnejše so v kampu tudi športna igrišča kot so odbojka na mivki, košarka, mini golf in celo zunanje fitnes naprave. Za še bolj »aktivne« pa je tukaj Adrenalinski park Podzemelj, ki omogoča plezanje med krošnjami dreves in najlepši razgled na Kolpo. Dve progi s preko 20 zanimivimi vajami kot so zip-line, viseč kanu, spust s pisanico, vožnja bmx-a na osmih metrih višine,... so zagotovljena zabava za vso družino in prijatelje.

Kamp je edini certificiran »kolesarski kamp« na Kolpi, tako da si tu lahko izposodiš kolo, popraviš svojega ali pa samo ustaviš na osvežitvi v Kolpi ali pa ob pijači na terasi lokala.

Bar in restavracija »Vir« (ime izhaja iz starega poimenovanja kampovskega kopališča na Viru, kot mu pravijo domačini) namreč ponuja najlepšo teraso ob Kolpi s čudovitim razgledom na reko in bogato ponudbo pijače, hrane in sladoleda. Pripravijo tudi piknike za slavja s cateringom, praznovanja rojstnega dne in tudi kolpsko poročno pravljico.

Otvoritev kampa in gostilne bo jutri z uradno otvoritvijo sezone in živo glasbobo jutri ob 19. uri. Sicer pa bo gostilna od sedaj naprej odprta od 10.ure naprej.

Vir: Camping Bela krajina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj