Na vsebino

Otvoritev vodovoda in obnovljene ceste v delu ulice Anzlova gora in Trdinova pot

V sklopu praznovanja semiškega občinskega praznika je županja Polona Kambič včeraj uradno predala namenu nov vodovod in obnovljeno cesto v delu ulice Anzlova gora in Trdinova pot.

Občina je začela investicijo izvajati že lansko proračunsko leto, ko je bil na delu ulice Trdinova pot in Anzlova gora zgrajen nov vodovod v skupni dolžini 328 metrov. Sočasno je bila na novo preplastena celotna trasa poti, ob sofinanciranju lastnikov na Trdinovi poti pa so asfaltirali še 190 metrov makadamske poti. Vrednost lani opravljenih del je znašala dobrih 62 tisoč evrov.

V letošnjem letu so se dela nadaljevala na izgradnji vodovoda v ulici Anzlova gora v skupni dolžini 398 metrov. Del trase je bil zaradi ekstremno strmega terena betoniran, ostali pa na novo asfaltiran. Vrednot del je znašala slabih 118 tisočakov.

Celotna vrednost naložbe v lanskem in letošnjem letu je znašala 179.778 evrov, občina pa je s tem javno mrežo vodovodnega sistema obogatila za novih 726 metrov vodovoda.

Gradbena dela je izvedla Komunala Črnomelj s podizvajalcem Didograd, Gregor Didovič s.p.

Vir: Občina Semič, foto: Uroš Novina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj