Na vsebino

Padel z mopedom, nato grozil in končal v priporu

Slika je simbolna.
Slika je simbolna.

Policisti so bili včeraj nekaj po 13. uri obveščeni o prometni nesreči v Metliki, kjer je padel voznik mopeda, ki naj bi bil pod vplivom alkohola. Občani so 28-letnemu mopedistu skušali pomagati, a se je ta na kraju nesreče z njimi sprl. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Mopedist, ki so ga policisti že večkrat obravnavali zaradi groženj in kaznivih dejanj z elementi nasilja, je med postopkom tudi tokrat grozil policistom in zdravstvenemu osebju.

Možje postave so po opravljenem ogledu kraja nesreče ugotovili, da je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad mopedom, padel in se lažje poškodoval. Zaradi ugotavljanja stopnje alkoholiziranosti so zanj odredili strokovni pregled in bodo na podlagi rezultatov ter vseh ostalih ugotovitev zoper njega ustrezno ukrepali.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj