Na vsebino

Pahor sprejel metliške gasilce

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je včeraj priredil sprejem ob vročitvi listin o častnem pokroviteljstvu nad dogodki ob 150. obletnici gasilstva na Slovenskem, ki se je začelo ravno v Metliki.

Listine o častnem pokroviteljstvu so prejeli: Gasilska zveza Slovenije, Gasilska zveza Metlika, Prostovoljno gasilsko društvo Metlika in Občina Metlika.

V imenu Gasilske zveze Slovenije kot organizatorke osrednjih dogodkov je listino prevzel njen predsednik Janko Cerkvenik. Kot soorganizatorji praznovanja pomembnih obletnic so listine prevzeli Martin Štubljar za Gasilsko zvezo Metlika, Amir Mehadžić za Prostovoljno gasilsko društvo Metlika in župan Darko Zevnik za Občino Metlika.

Osrednji proslavi ob 150-letnici PGD Metlika in hkrati 150-letnici organiziranega gasilstva na Slovenskem, 70-letnici ustanovitve Gasilske zveze Slovenije ter 50-letnici Slovenskega gasilskega muzeja dr. Branka Božiča v Metliki, bosta 7. in 8. septembra v Metliki.

Vir: Urad Predsednika RS

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj