Na vsebino

Pametno s pametnim telefonom

Včeraj je v okviru svetovalne točke Svetovalnega središča Pokolpje - ZIK Črnomelj v Ljudski knjižnici Metlika potekala delavnica Pametno s pametnim telefonom.

Delavnice so se udeležili starejši odrasli, ki jim je pametni telefon še vedno uganka. Spoznali so različne možnosti uporabe pametnega telefona v vsakdanjem življenju, njegove prednosti in pa tudi pasti. Udeleženci so si naložili aplikacije, se preizkusili v spletnem nakupovanju, se seznanili z uporabo spletne banke, poizkusili so rezervirati gledališko karto in posneti video. Ker jih uporabe digitalnih tehnologij učijo predvsem njihovi mlajši družinski člani, izpostavljajo potrebo in željo po nadaljevalni delavnici uporabe pametnih telefonov ali celo po programu, ki bi obsegal več srečanj. Kajti tudi starejši se zavedajo, da pametni telefoni in mobilne aplikacije lahko prispevajo k boljši kakovosti njihovega življenja.

Vir: ZIK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj