Na vsebino

Parada učenja v Črnomlju: Sem mislil, da je to bilo v Ameriki

V Črnomlju so včeraj uspešno izvedli Parado učenja, največji nacionalni promocijski dogodek vseživljenjskega učenja in učečih se skupnosti, ki je vsakoletni projekt Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj. Letošnja parada je z naslovom in sporočilom »Domovina je kultura« učila o kulturnem dogajanju nekoč na prvem osvobojenem ozemlju v letih 1944 in 1945 ter danes v sodobnosti.

Celodnevno dogajanje je bilo sestavljeno iz organiziranega ogleda razstave Domovina je kultura, tržnice dediščine in kulture, osrednjega dogodka ter različnih kulturnih postojank po mestu, kjer se je pelo, plesalo, recitiralo, risalo, igralo in učilo. Organizatorji so po razstavi popeljali 136 učencev iz petih belokranjskih osnovnih šol. Najmlajša udeleženka je bila stara štiri leta, najstarejša pa 84 let. Na postojankah je bilo 51 nastopajočih, aktivnih udeležb na različnih delavnicah po Črnomlju in vodenju skozi celoten dan pa 553. Parade sta se udeležila tudi dva konja.

Da je bilo dogajanje res pestro, priča tudi izjava 10-letnega fantiča iz Metlike: "Kaj vse to smo res imeli pri nas v Beli krajini? Jaz sem mislil, da je to bilo v Ameriki."

Vir: foto: ZiK Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj