Na vsebino

Pestro dogajanje na taboru mladih v Podzemlju

Foto: OZRK Metlika
Foto: OZRK Metlika

V organizaciji Lokalne akcijske skupine Metlika, ki deluje pod okriljem tamkajšnjega Območnega združenja Rdečega križa, se je minuli konec tedna v kampu Podzemelj zaključil že 17. tabor LAS-tna aktivnost mladih. Na njem je letos taborilo 50 otrok od 3. do 5. razreda iz OŠ Suhor, Metlika in Podzemelj, ki so pod budnim očesom sedmih mentorjev uživali v pestrem programu aktivnosti. Slednji mlade spodbuja k večji samostojnosti, medsebojnemu spoštovanju, zdravemu načinu življenja, pridobivanju novih znanj ter kreativnemu preživljanju prostega časa in druženja.

Otroci so med drugim spoznali, kaj pomeni telefonska številka 112, odkrivali zaklad, spoznavali nordijsko hojo, lovske, policijske, vojaške in gasilske veščine, se sprehodili do bližnjega ribnika v Prilozju, kjer so jim tamkajšnji ribiči povedali marsikaj zanimivega, se učili tajskega boksa, izraznega plesa, peke pogač, frizerskih spretnosti, poslikave telesa, spoznavali skrivnosti jamarjev in še marsikaj. Tudi brez osvežitve v topli reki Kolpi seveda ni šlo.

V programu tabora so sodelovali: Slovenska vojska, novomeška izpostava Civilne zaščite, Policijska postaja Metlika, Prostovoljno gasilsko društvo Metlika, Društvo kmečkih žena Metlika, Društvo invalidov Metlika, Ljudska knjižnica Metlika, Bernarda Šuštarič (nordijska hoja), kamp Podzemelj, Andreja, Nika in Nikolina iz Plesnega društva Krokar Metlika, Jamarska zveza Slovenije, Maja, Danijela in Lidija, ki so urejale frizure, Jaka Stariha (oldtajmerji), Ribiško društvo Metlika, Daša (skriti zaklad), Nada (poslikava na steklo), Dani (tajski boks) in člani ekipe prve pomoči RK Metlika z namenom predstavitev različnih poklicev (vojak, gasilec, policist, ribič, jamarji, kuhar, frizer, reševalec..).

Ob zaključku tabora so otrokom podelili priznanja za sodelovanje na taborjenju in jih nagradili s sladkimi dobrotami. Otroci so ob zaključku staršem povedali, da so v času taborjenja dobili »tono novega znanja« in zagotovili, da se na taborjenje zagotovo še vrnejo.

Pri izvedbi tabora so finančno pomagali Občina Metlika, Rdeči križ Metlika ter starši otrok, so še sporočili z Območnega združenja Rdečega križa Metlika.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj