Na vsebino

Pijan nasilnež pretepal ženo; iz Kolpe potegnili truplo

Črnomaljski policisti so na silvestrovo zvečer prejeli klic na pomoč iz okolice Črnomlja, kjer naj bi pijan nasilnež pretepal ženo in ji grozil, potem pa se odpeljal z avtomobilom. 36-letnega osumljenca so izsledili in ustavili. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,68 miligramov alkohola (1,42 promila). Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Ugotovili so, da že dalj časa izvaja fizično in psihično nasilje nad žrtvijo, pogosto tudi ob prisotnosti mladoletnih otrok. Izrekli so mu prepoved približevanja žrtvam, zoper njega pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini in zanemarjanja mladoletnih oseb in surovega ravnanja.

V Kolpi našli truplo

Na silvestrovo nekaj po 13. uri so bili policisti obveščeni, da je občan na območju Primostka v reki Kolpi opazil truplo. O najdbi so bili obveščeni gasilci, ki so truplo, ki je bilo že dalj časa v vodi, potegnili na obrežje. Zdravnica je na kraju odredila sanitarno obdukcijo na podlagi katere bo znan vzrok smrti. Kriminalisti ogledne skupine Sektorja kriminalistične policije Policjske uprave Novo mesto so opravili ogled in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin ter izvajajo aktivnosti za ugotavljanje identitete pokojnega moškega.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj