Na vsebino

Pijan povzročil verižno trčenje in pobegnil

Slika je simbolna
Slika je simbolna

Sinoči so bili črnomaljski policisti obveščeni o prometni nesreči v Adlešičih, kjer naj bi voznik štirikolesnika trčil v drug avtomobil in pobegnil s kraja nesreče. Opravili so ogled in ugotovili, da je voznik štirikolesnika zaradi neprimerne varnostne razdalje povzročil verižno trčenje, v katerem sta bila udeležena še 25-letni voznik štirikolesnika in 25-letna voznica osebnega avtomobila.

Na podlagi zbranih obvestil so pobeglega povzročitelja izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Zoper 36-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,80 miligramov alkohola (cca. 1,6 promila), so odredili tudi strokovni pregled. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in zoper njega uvedli postopek o prekršku. Vozniško dovoljenje so odvzeli tudi 25-letnemu vozniku štirikolesnika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,76 miligramov alkohola (cca. 1,5 promila). O kršitvi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Vir: PU NM

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj