Na vsebino

Pika Nogavička v Knjižnici Črnomelj

Pikini bralci prejeli Pikine bralne gumbe in priznanja

V sredo smo v večnamenskem prostoru naše knjižnice pripravili zaključek bralnega projekta Pikina bralna značka 2020/2021, ki ga v sodelovanju s Knjižnico Velenje in z ostalimi knjižnicami iz Slovenije pripravljamo že šest let.

Mladi bralci, ki so iz Pikinega seznama prebrali vsaj 4 knjige in vtise o njih napisali ali narisali v beležko so prejeli oranžen bralni gumb, tisti bralci, ki pa v projektu sodelujejo že tretjo leto, pa zlatega. Bilo je prav posebno doživetje, saj so ga prejeli iz rok čisto prave Pike Nogavičke, ki je skupaj s knjižničarkama Majo in Bernardo pripotovala iz Velenja. Tam se je pred kratkim zaključil 32. Pikin festival, največji in najlepši festival za otroke.

Simpatična Pika je očarala otroke s svojo prijaznostjo, simpatičnostjo in razigranostjo. Knjižničarki iz Velenja sta nas nagovorili in povabili k sodelovanju tudi v novem šolskem letu 2021/2022. Skupaj smo si ogledali prgišče kamišibaj zgodb v izvedbi KUD Zlata skledica: sončnih, smešnih in veselih. To je bilo darilo za bralce in za simpatične gostje iz Velenja. Zelo smo jim hvaležni, da nas obiščejo vsako leto.

Dragi otroci, v kratkem bomo pripravili knjige po novem bralnem seznamu in če ste stari od 3 do 7 let, vas prijazno vabimo k sodelovanju pri Pikini bralni znački. Pika nogavička nas bo ponovno obiskala oktobra 2022. Do takrat pa bomo veselo brali zanimive in navihane knjige!

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj