Na vsebino

Pika v Grajskem atriju zabavala najmlajše

Pika, ki se je odločila narediti svojo šolo v vili Čira Čara, je včeraj otroke v Grajskem atriju očarala s svojo duhovitostjo in jim priredila pravo malo zabavo. Otroški smeh se je razlegel po atriju, slišati pa je bilo tudi smeh staršev, ki so zadovoljno opazovali svoje najmlajše.

Več v fotografijah (avtor: AvLab).

Jutri:

ŽIVA KNJIŽNICA, 17:00 , Petrov trg (med glasbeno šolo in cerkvijo)

Koncept žive knjižnice temelji na metodi aktivnega dialoga. Knjigo predstavlja oseba, ki je v družbi zaradi drugačnega načina življenja ali telesne značilnosti velikokrat diskriminirana. Bralec se pri branju knjige sooči z lastnimi predsodki ali stereotipi in na tak način ozavešča in izobražuje o človekovih pravicah ter vrednotah in spodbuja razpravo o predsodkih ter stereotipih.

Dobrote iz črne kuhinje, Kozolec nad Piccolom od 18. ure dalje

Na letošnjem kulinaričnem večeru bomo moderno začinili s tradicionalnim. Poudarek na kulinarečnem dogodku je lokalno pridelana hrana. Preizkusili bomo veganske in belokranjske jedi.

Obiskovalci bodo imeli možnost nakupa vstopnice za 15 eur. Ta bo omogočila "ALL YOU CAN EAT", tako da bodo obiskovalci lahko preizkusili vse kar jim bo poželelo srce in dogodka noben ne bo zapustil lačen.

PONUDNIKI:

- Gostišče Veselič

- Izletniška kmetija Zupančič

- Veganika

- vina: KZ Metlika

Za glasbeno vzdušje bosta poskrbela Martina Mravinec in Marko Simčič.

DARLA SMOKING in LUTO, 22:00/Grajski atrij/ 6€

Darla Smoking je mlajši slovenski dvojec, sestavljen iz dveh izkušenih glasbenikov. Sestavljata ga BRGS, bobnar in multipraktik, mož, ki stoji za vrsto žanrsko raznolikih projektov – od jazza in improvizacije do noisa ter z novim projektom duba in basovskih glasb. Druga polovica tandema je Nac. Če vemo, da BRGS nadzoruje ritmiko, je kajpak Naceva naloga polaganje elektronskih vezij, semplanih ploščic in drugih okraskov zvočnih pokrajin.

LUTO

Novi, novi val ... Bivši člani zasedbe KIll Kenny na pestri novomeški sceni predstavljajo novi projekt. Z »LUTO« prihaja drugačen zvok – za odprte glave in ušesa. Glasbena formacija, ki uspeva iz ranjenih globin priklicati spomin na vonj lepote starodavnih ... Fantje bodo predstavili avtorski material iz prihajajočega albuma. LUTO predstavljajo Jure Košir, Marko Grubar in Dejan Slak.


Program in dogajanje med festivalom lahko spremljate na našem FB profilu, spletni strani in Instagram profilu.

Vir: KBŠ

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj