Na vsebino

Plaketa gasilec 2020 Janezu Butali (PGD Butoraj)

Včeraj je v Šentjerneju potekala seja Plenuma Gasilske zveze Slovenije, na kateri so podelili najvišja gasilska odličja. Podelili so jih posameznikom za njihovo izjemno delo in zasluge pri razvoju gasilske organizacije in požarnega varstva v Sloveniji.

Med nagrajenci je bil tudi Janez Butala, član PGD Butoraj, ki je prejel Plaketo gasilec za leto 2020. Butala je član PGD Butoraj že 60 let. V tem času je bil dejaven skoraj na vseh možnih položajih v društvu. Bil je predsednik, poveljnik, tajnik in predsednik Komisije za veterane in se je zagotovo trajno zapisal v društveno zgodovino, saj se je v času svojega predsednikovanja in poveljevanja zavzemal za razvoj društva, predvsem operativnega dela. Kot član društva je bil izredno aktiven tudi na področju gradnje in obnove gasilskega doma.

Janez je bil prepričan, da je brez izobraževanja gasilstvo obsojeno na neuspehe, zato je tudi sam opravil strokovni izpit za KV gasilca, ker ga je njegovo podjetje Belt tudi potrebovalo. Leta 1977 je opravil tečaj za vodjo enot in pridobil čin gasilskega častnika.

Kot operativni gasilec je bil izredno zagnan in predan poslanstvu. Leta 1978 je postal poveljnik GZ Črnomelj. Leta 1980 se je zaposlil na GZ Črnomelj kot tajnik in to delo opravljal do leta 1995. V tem času je pripomogel, da se je članstvo začelo usposabljati, opremljati in izvajati naloge še bolj strokovno in učinkovito. Zavzemal se je za bolj načrtno delo z mladimi in s članicami.

Vir: Gasilska zveza Slovenije

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj