Na vsebino

Planinsko društvo Črnomelj na Zelenici in Trianglu

V soboto, 27. januarja, smo odšli na prvi letošnji zimski izlet na Triangel, 1704 metrov visok vrh nad Zelenico.

Na izlet smo se odpravili z osebnimi vozili. Nekaj po deveti uri smo se zbrali na parkirišču Ljubelj. Tu smo se opremili, pridobili nekaj napotkov za varno hojo v zimskih razmerah in se odpravili po strmem zasneženim smučišču proti koči na Zelenici. Kljub hladnemu jutru smo se hitro ogreli in odložili odvečna oblačila. Pri koči smo imeli kratek počitek in si ogledali naš s soncem obsijan vrh Triangel. Po strmem pobočju smo se odpravili proti vrhu. Med vzponom je najbolj uživala naša najmlajša planinka Iva, ki nas je dodatno motivirala in nam z svojo dobro voljo in igrivostjo polepšala dan. Čisto nebo, lep pogled na Begunjščico, Triglav, Stol, Zelenjak, avstrijske vrhove, greben Košute, ves trud je bil poplačan s čudovitimi razgledi.

Sestopili smo po poti vzpona. Nekateri so se odločili še za sprehod do koče pri izviru Završnice. Pri kočah smo se okrepčali z napitki in malico. Čakal nas je še nezahteven sestop na Ljubelj. Pri sestopu je najbolj uživala Iva, saj je imela s seboj snežno desko, na kateri se je sedeč odpeljala na Ljubelj.

Izkoristili smo lep dan in doživeli pravo zimsko pravljico.

Vir: PD Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj