Na vsebino

Po trčenju peš odšla, pihati ni hotela

Foto: Policija
Foto: Policija

Včeraj okoli 15. ure je na cesti med Vrčicami in Planino na območju Semiča voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste, trčila v drevo in se prevrnila. Po nesreči je kraj dogodka peš zapustila.

Policisti so 40-letno kršiteljico izsledili in ji odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga je odklonila. Prav tako je odklonila tudi strokovni pregled. O kršitvah bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

»Udeleženec cestnega prometa, ki mu policist odredi preizkus s sredstvi ali napravami za ugotavljanje alkohola, mora ravnati po odredbi policista.Če preizkus odkloni, policist vozniku prepove nadaljnjo vožnjo, vozniku motornega vozila pa tudi začasno odvzame vozniško dovoljenje. Če zaradi zdravstvenega stanja ali zaradi drugega, s tem povezanega objektivnega vzroka, udeleženec cestnega prometa ne more opraviti preizkusa, mu policist odredi strokovni pregled. Če zdravnik, ki opravi strokovni pregled, ugotovi, da je pod vplivom alkohola, policist vozniku prepove nadaljnjo vožnjo, vozniku motornega vozila pa začasno odvzame vozniško dovoljenje. Policist odredi strokovni pregled tudi v primeru, če udeleženec cestnega prometa ne opravi odrejenega preizkusa po navodilih proizvajalca. Z globo najmanj 1.200 evrov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s policistovo zahtevo ali odredbo. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 18 kazenskih točk,« še sporočajo s Policijske uprave Novo mesto.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj