Na vsebino

Počitniški tabor v HSD Metlika

Najlepša stran pouka in šole so počitnice, še posebej poletne počitnice.. Tako pravijo naši otroci, ki so se v Hiši Sadeži družbe Metlika udeležili prvega in drugega dne počitniškega tabora. Z nekaterimi se bomo družili dva tedna, zato smo se zjutraj najprej dobro spoznali in se okrepčali z rogljički.

Na kartonske krompirje, ki so simbol naše hiše, smo napisali svoja imena in risbice, ki prikazujejo kaj imamo najraje in kaj nas veseli. Izkoristili smo prijetno senco starih lip in se zunaj igrali miselne igre, se družili in smejali vse do kosila. Hmm glede na vročino in vlago v zraku, smo bili tudi sami hrana nadležnim komarjem, ampak nas to ni niti malo motilo. Prostovoljka Sonja nam je skuhala njamiiii špagete z omako in s polnimi želodčki smo popoldan lenarili, se kartali in igrali vse do prihoda staršev, ki so za večino otrok prispeli prezgodaj.

Drugi dan počitniškega tabora je bil zelo vroč in z mislimi smo bili že na morju ali Kolpi. Vsi vemo katere živali živijo v vodi in najraje bi se vsi skupaj spremenili v ribe in odplavali. Ker pa takšne nadnaravne sposobnosti nimamo, smo se osvežili z ustvarjanjem pisanih papirnatih ribic. Ves dan smo sproščeno uživali, dobro jedli in žejo gasili z razredčenim sirupom mete in melise iz Hiše dobrot Bele krajine. Pijača se odlično prileže v najbolj vročem poletju in obožujemo njen limonasti vonj in okus. Dopoldan je minil kot bi mignil.

Vir: HSD Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj