Na vsebino

Podpisana pogodba za širitev in ureditev PSC Vrtača

Semiška županja Polona Kambič in direktor družbe TGH Stjepan Jarnević sta podpisala pogodbo za izvedbo razširitve vzhodnega dela Proizvodno servisne cone (PSC) Vrtača. Vrednost pogodbenih del znaša 514.439 evrov z DDV, dela pa naj bi zaključili do konca letošnjega avgusta.

V okviru omenjenega projekta bodo na vzhodnem delu cone izgradili skupno 270 metrov ceste, enostranske hodnike za pešce, javni vodovod s pripadajočimi nadzemnimi hidranti in sekundarnimi priključki, uredili fekalno, meteorno in kabelsko kanalizacijo ter cestno razsvetljavo.

Semiška občina je bila s projektom širitve in dodatne ureditve PSC Vrtača lani uspešna na razpisu ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj za sofinanciranje projektov ekonomsko-poslovne infrastrukture na obmejnih problemskih območjih v letih 2023 in 2024. Predvideno sofinanciranje je v višini 438.720 evrov, kar predstavlja dobrih 85 odstotkov vrednosti naložbe. Preostanek bo pokrila občina iz proračuna.

Vir: Občina Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj