Na vsebino

Podpora Odeonu iz Južne Amerike

Časi so takšni, da če nam je to všeč ali ne, moramo biti blizu ekranov. Ne samo zaradi nasvetov kako ravnati v aktualni pandemiji, kmalu bodo spet tu zastoji na cestah, gibanje cen na delniških trgih ter nastop Modrijanov na Martinovanju v Črnomlju. Imeti prave informacije pravočasno je danes pomembno bolj kot kadarkoli.

Sam imam recimo nekaj spletnih strani, na katere sem priklopljen vsakodnevno. Od zabave, do posla. In glede na to, da novice iz Bele krajine v osrednje medije le redko zaidejo, je Radio Odeon prva stran, ki jo odprem vsako jutro, še preden zadiši po kavi. Če pogledam na to dejstvo kot tržnik, je tako edini medij, ki v koraku s časom zadovoljuje specifično komunikacijsko potrebo Belokranjcev, sploh tistih, ki živimo v tujini.

Po zgledu Balaševićeve filozofije: “Postoji milion gradova u koje možeš da odeš, ali samo jedan u koji možeš da se vraćaš,” se imam namreč za Belokranjca še danes, dobrih dvajset let po tem, ko sem se zaradi študija preselil v Ljubljano. Tam je bilo "biti Belokranjec" kar preprosto. Povsod nas je bilo, ob sredah smo se dobivali v Brezi, poleg tega pa je bilo do Kolpe dobra urca vožnje.

Odkar pa sem v tujini, je ostati Belokranjec malo drugačen izziv. V osmih letih življenja v Južni Ameriki sem recimo srečal le enega Belokranjca, ki se je iz Metlike izselil 70 let nazaj. Pa tudi obkrožen z drugo kulturo, sem si za veliko noč vseeno spekel pogačo, narezal šunke in odprl Sturmovo Frankinjo ter se ob zvoku tamburice v mislih zapeljal en krog čez Belo krajino. Če bi bil doma, bi ta krog naredil v živo in videl zraven kaj se kaj dogaja. Ampak tokrat to žal ni šlo.

Sem pa zelo vesel, da je ta krog zame naredil Radio Odeon, me obvestil o kompletnem dogajanju ter prispeval k moji povezanosti z Belo krajino in vsemi vami. Hvaležen sem mu, da svojo vlogo kakovostno, vestno in vsakodnevno opravlja že dolga leta in skrbi, da vsak dan pripelje do mene pomemben delček Bele krajine. Da uspe na nepristranski način pod isto domeno združiti aktualne informacije iz regije, od kulture do gospodarstva.

Hvaležen, da omogoča, da se obelodanijo številni nasveti, razmišljanja in stališča.

Hvaležen za promocijo Bele krajine.

Čestitke tudi za poligon, ki ga nesebično omogoča Zvitici in Ruzancu ter številnim drugim kreativcem, ter jim na ta način nudi izpopolnjevanje ter odskočno desko v svet.

Ob vseh naštetih koristih, ki jih Radio Odeon prispeva v dobrobit različnih belokranjskih javnosti pa res ne razumem, da se za delovanja le-tega ne najde finančne podpore. Tako pristojne naprošam, da še enkrat razmislijo o pomembnosti vloge tega subjekta in analizirajo možnosti, ki jih imajo znotraj svojih proračunov.

S spoštovanjem, R.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj