Na vsebino

Polanci na 56. Voloderski jeseni

V soboto, 9. 9. 2023 smo se združeni folklorniki iz Polan (Polansko KTŠD Stari trg ob Kolpi in KŠD Predgrad) udeležili 56. festivala Voloderske jeseni, v občini Popovača na Hrvaškem.

Na pot smo se židane volje odpravili že zgodaj zjutraj, saj smo v načrt dneva poleg nastopa uvrstili še ogled največjega naravnega parka v osrednji Hrvaški. Lonjsko polje nas je poleg čudovite narave navdušila panoramska vožnja z vlakcem mimo stoletnih hiš ter predvsem vožnja s čolni na solarni pogon, s katerimi smo se zapeljali po rezervatu v družbi čuvajev narave. Na poti na nastop smo zavili še do Jasenovca, kjer smo se spomnili žrtev zloglasnega ustaškega taborišča, v katerem je bilo tudi nekaj Belokranjcev.

V popoldanskih urah smo se preobleki v svoje folklorne kustume, se sprehodili po mestu in nastopili na festivalu, ki se je sicer odvijal ves konec tedna in je poleg folklornih nastopov združeval še otroški talent show, slikanje z vinom, razstave, številne stojnice, tekmovanje pevcev amaterjev, prav posebno tekaško tekmovanje, kjer morajo tekmovalci na postojankah piti avtohtono vino škrlet, tekmovanje v polaganju rok in še in še. Polanski folklorniki smo se predstavili z dvema spletoma belokranjskih pesmi in plesov. S prvim nastopom izven naše domovine so občinstvo navdušili predvsem mladi foklorniki.

Vir: Polansko KTŠD Stari trg ob Kolpi

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj