Na vsebino

Poletne delavnice Centra za socialno delo Črnomelj

Čas med počitnicami je čas za sprostitev in zabavo, predvsem pa priložnost za otroke, da aktivno preživijo prosti čas, spoznajo kaj novega in vzpostavljajo socialne stike s sovrstniki.

V mesecu juliju so v organizaciji Centra za socialno delo Črnomelj potekale počitniške delavnice za predšolske in osnovnošolske otroke črnomaljske in semiške občine. Delavnice so potekale na treh lokacijah in sicer na Lokvah, v Semiču v Kulturnem centru in v Črnomlju v prostorih Avtošole Ida.

Ponedeljek je bil rezerviran za Črnomaljske otroke, ki so ustvarjali in igrali socialne igre v prostorih avtošole Ida, gibali se, žogali, skakali gumi twist in čez kolebnico na bližnjem igrišču, sprehajali se na Gričku in spotoma nabirali naravne materiale za ustvarjanje. Ob torkih smo ustvarjali v prostorih kulturnega doma Semič, igrali se na tamkajšnji zelenici ter s kredami risali in igrali socialne igrice na betonirani površini pred kulturnim domom. Sredo in petek smo namenili Lokvam ter enako tako kot v Črnomlju in Semiču ustvarjali, se igrali, družili ter gibali. Četrtke smo namenili malo večjim otrokom in sicer najstnikom, ki so skozi delavnice in pogovor iskali rešitve za težave, ki ji pestijo.

Delavnice je obiskalo veliko število otrok, ki so bili željni druženja, ustvarjanja in gibanja. Otroke smo spodbujali k razvijanju ročnih spretnosti, h kreativnosti in krepitvi socialnih stikov ter gibanju.

Vir: Center za socialno delo Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj