Na vsebino

Prometna nesreča, zaseg vozila in alkohol

Črnomaljski policisti so bili včeraj okoli 18.30 obveščeni o prometni nesreči pri kraju Damelj. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 75-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Hudo poškodovani voznik je bil s helikopterjem odpeljan v UKC Ljubljana. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

V Stranski vasi pri Semiču so črnomaljski policisti včeraj dopoldne ustavili voznico, ki je vozila avtomobil Renault clio, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. 31-letna kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Med vožnjo ni bila pripeta z varnostnim pasom, prav tako je v vozilu nepravilno prevažala otroka, saj ta ni bil zavarovan z ustreznim zadrževalnim sistemom. Vozila je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Zaradi številnih kršitev cestnoprometnih predpisov so ji avtomobil zasegli in o kršitvah seznanili sodišče.

Na mejni prehod Vinica je popoldne na vstop v državo pripeljal voznik osebnega avtomobila iz Hrvaške, kateremu so policisti zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Ugotovljeno je bilo, da ima 57-letni državljan Hrvaške v litru izdihanega zraka 0,72 miligramov alkohola. Kršitelja so pospremili v takojšnji postopek pred pristojno sodišče v Črnomlju.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj