Na vsebino

Policistom grozil z nožem; pijan v betonski zid; ukradli športne loke

V noči na soboto so policiste poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v Črnomlju, kjer naj bi pijan moški kršil javni red in mir ter nadlegoval družinske člane. Ob prihodu policistov se 55-letni kršitelj ni pomiril, grozil jim je tudi z nožem in razbijal inventar. Nož so mu odvzeli, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Pijan v betonski zid

V noči na soboto so bili črnomaljski policisti obveščeni o prometni nesreči v Dobličah. 23-letni voznik osebnega avtomobila VW golf je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trči v betonski podporni zid. Povzročitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,91 miligramov alkohola (1,9 promila). O kršitvah bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

Med 31. oktobrom in 18. novembrom je v Lokvah nekdo vlomil v počitniško hišo in ukradel štiri športne loke z opremo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 7.500 evrov.

Med 5. in 18. novembrom je v Semiču neznanec vlomil v dve zidanici in ukradel televizijski sprejemnik, ročno uro ter prehrambene izdelke. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

Prijeli tihotapca migrantov

V noči na nedeljo so policisti na lokalni cesti med Metliko in Semičem ustavili osebni avtomobil Opel astra italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni državljan Ukrajine prevaža šest državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države bodo Ukrajinca privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 17. in 20. novembrom na območju Žuničev in Vinice prijeli 11 državljanov Maroka ter državljana Libije, na območju Svržakov v metliški občini pa pet državljanov Afganistana, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj