Na vsebino

Polna Luna in BMW ne gresta skupaj

Včeraj popoldne sta se v Beli krajini zgodili dve prometni nesreči in v obeh sta bili udeleženi BMW vozili, zato takšen naslov.

Najprej smo poročali o prometni nezgodi, ki se je zgodila v Kanižarici ob 14.35. S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da se je 28-letna voznica z osebnim avtomobilom BMW 520 vozila po regionalni cesti iz Črnomlja proti Vinici. Voznica je pričela prehitevati kolono treh vozil, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik tovornega vozila. 28-letnica je sunkovito zavila desno, zapeljala s ceste in se z vozilom večkrat prevrnila. 34-letni potnik, ki je sedel na prednjem sedežu in ni uporabljal varnostnega pasu, je med prevračanjem padel iz vozila in obležal hudo poškodovan. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico in po prvih informacijah ni v smrtni nevarnosti. 28-letna povzročiteljica, ki se je v nesreči lažje poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 0,68 miligrama alkohola. Ovadili jo bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Nekaj minut pred 18. uro pa smo poročali o prometni nesreči pri Podzemlju. Kot pravijo policisti je 22-letni voznik vozil osebni avtomobil znamke BMW iz smeri Podzemlja proti Krasincu. V ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste na travnik in se večkrat prevrnil. Lažje poškodovanega povzročitelja nesreče so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj